o p r i c h t i n g

Het initiatief tot oprichting van ZVV Lotus kwam vanuit een jaarlijks zaalvoetbaltoernooi dat begin jaren negentig door enkele leraren van het Gertrudislyceum, zelf uitkomend voor de zaalvoetbalclub Optiek van Wely, werd georganiseerd in de Roosendaalse Mervohal. Een groep leerlingen van het Gertrudis vormde een team en deed mee aan dit toernooi. Hier ontstond het plezier in het zaalvoetballen.

Op 2 juli 1991 vond de oprichtingsvergadering van ZVV Lotus plaats. Een week later – op 9 juli – werd het contract getekend met de Pact West-Brabant Competitie (PWC) in Roosendaal om daar in de derde klasse uit te komen. Door de initiatief-nemers – Theo van de Kar, Rob Konings en Jacco Theunisse – moest een team gevormd worden. Van het oorspronkelijke ‘Gertrudis-team’ bleef helaas niet veel meer over. Het restant werd daarom aangevuld met spelers die voornamelijk afkomstig waren van B.S.C. Onder leiding van ‘coach’ Theo van de Kar betraden in het eerste jaar de volgende spelers namens ZVV Lotus de zaal: Jacco Theunisse, Sjoerd Hoefnagels, Bas Raaymakers, Marc van Meer, Rob Konings, Jerome Maatjens, Adrian Gomis en Harald Elissen. De gemiddelde leeftijd was 16 jaar.

In het tweede jaar groeide ZVV Lotus toe naar een echte vereniging. Omdat er plannen bestonden om na dit seizoen over te stappen van de PWC- naar de KNVB-competitie drong met name nieuw bestuurslid Gerard van Zalinge erop aan om ons ook als officiele zaalvoetbalvereniging te gaan registreren. Op 22 maart 1993 werden bij de notaris de officiele statuten ondertekend. Dit was het moment waarop we onszelf een “echte” vereniging mochten noemen. Het oprichtingsbestuur bestond uit voorzitter Gerard van Zalinge, secretaris Jacco Theunisse en penningmeester Theo van de Kar.

Na het ondertekenen van de officiele stukken werden ook de nieuwe clubkleuren gekozen. Gekozen werd voor een kleurencombinatie die maar weinig verenigingen kennen. Voortaan zou ZVV Lotus in het veld verschijnen met een geel shirt, rode broek en geel/rode kousen.